რატომ აკეთებენ ამას სწორედ რომ იმპორტიორები?
დავუშვათ ადგილობრივი ნედლი ქათმის ხორცის ფასი ბაზარზე არის კილო 5 ლარი.
როგორ უნდა მოუგოს იმპორტიორმა ადგილობრივ ნედლ პროდუქტს იმპორტირებული გაყინულით, როცა ხარისხით მოგების შანსი ფაქტობრივად არ აქვს?
ცხადია ფასით.
თუ გაყინულის ფასი იქნება 4 ლარი (20%-ით ნაკლები) კილოზე, მოსახლეობის ნახევარზე მეტი იყიდის იაფს, მით უმეტეს საქართველოსმაგვარ ღარიბ ქვეყანაში (75% იმპორტს უჭირავს ჩვენთან).
და რა არის საჭირო ამისთვის? 100 კგ ქათმის ხორცში შევუშხაპუნოთ 25 ლ წყალი და მივიღებთ 125 კგ პროდუქტს.
როგორ?
შპრიცი გინდა? ინებეთ! ინდუსტრიულად დაბერვა გინდათ? ინებეთ!
მკერდების გაბერვა დანადგარით
ქათმების გაბერვა დანადგარით
ქათმების გაბერვა შპრიცით
ესეც შპრიცით
კარგად დაიმახსოვრეთ:
მთავრობის 9 აპრილის (რა დროს ეს იყო?) გადაწყვეტილებით 2020 წლის 20 ოქტომბრამდე იმპორტირებული ქათმის გაყინული ხორცი შეიძლება იყოს დაავადებული და/ან GMO ინგრედიენტებით დამზადებული საკვებით ნაჭყეპი ქათმის, ასევე წყლით გაბერილიც კი და ამას კაციშვილი არ გადაამოწმებს საზღვარზე!