სწორედ რომ გაყინვის გამო ნახევარფაბრიკატების მწარმოებლები ჩვეულებრივ არ უმატებენ პროდუქციაში ისეთ ხელოვნურ ინგრედიენტებს, რომლებიც პროდუქტის შენახვის ვადას ზრდის. აქედან გამომდინარე გაყინული ნახევარფაბრიკატები ხშირად ბევრად უფრო ჯანსაღია ვიდრე სხვა ნატურალურად “შემოსაღებული” პროდუქტი.
კარგად წაიკითხეთ მაგალითად სოსისის, ძეხვის და ა.შ. შემადგენლობა და მერე წაიკითხეთ მაგალითად გაყინული პელმენის, ხინკლის, ბლინების შემადგენლობები, შეადარეთ და მიხვდებით.
** ქართული წარმოების ნახევარფაბრიკატების მხარდაჭერის კამპანია მომზადდა kar.ge-ს მიერ ნახევარფაბრიკატების მწარმოებელ კომპანია “svepi” -სთან თანამშრომლობით. svepi – ბათუმში მოქმედი საწარმოა, რომელიც ნატურალურ ნედლეულზე დამზადებულ ნახევარფაბრიკატებს აწარმოებს და აჭარის რეგიონში უკეთებს რეალიზაციას.